pm-koe Enäjärvellä 24.9

Kymenläänin Kennelpiirin mestariksi MyOnly Choise Aladdin

Kaakon Beagle ry järjesti piirinmestaruusottelun 24.9. Enäjärvellä. Jatkokelpoisia beagleja ilmoittautui piirin alueelta ajokokeeseen kolme koiraa. Suuntaus koiramäärän osalta on viime vuoteen verrattuna nouseva ja nuorten, vuonna 2019 syntyneiden beaglejen esiinmarssi oli ilahduttavaa.

Piirinmestaruuskokeiden järjestelystä vastasi Eveliina Ekman, joka Enäjärven Erän jäsenenä loihti ajokokeiden keskuspaikan lisäksi, maittavat aamupalat, sekä päivällisen kilvoitteluun osallistuville. Eveliina toimi samalla ajokokeen sihteerinä, joten todella hieno suoritus Eveltä!

Tällä kertaa kokeessa oli mukana koiranohjaajien ja tuomarien lisäksi jokaisessa ryhmässä ajokoetuomariharjoittelija, oppimassa ja tuomassa toimintaan hienosti jatkuvuutta.

Ylituomariksi pm-kokeeseen oli kutsuttu Leena Reijonen, joka tahditti napakasti ajokokeen tuomaritoiminnan ml. koirien arvonnan ja irtilaskuajan omassa alkupuhuttelussaan. Leena oli bongattavissa myös maastossa, jossa hän tutustui beaglejen jokaisen koeryhmän toimintaan. Kertyneistä havainnoista tuomarit harjoittelijoineen, saivat ylituomarin päätöspuheessa kiittäviä lausuntoja työskentelystä sekä maastokorttien oikeaoppisesta täyttämisestä. Tracker-sovelluksen koiran seuraamistoiminto oliryhmissä aktiivisessa käytössä. Paikannukseen pohjautuva sovellus on myös koiran turvallisuutta merkittävästi lisäävä tekijä.

Maastossa

Alkusyksyn olosuhteet olivat beagleille haastavat, kun turhankin nopeasti lämpenevässä ilmassa aamukaste jäi varsin lyhytaikaiseksi. Kuivat olosuhteet ja teitä käyttävät jänikset olivat koirille haastava combo.

Hienosti kaikissa maastoissa kuitenkin päästiin kuulemaan  ajoja ja jossain myös näkemään, beaglen vauhdittamia jäniksiä. Ajettavat onnistuivat syksyn ruskan kirjailemassa värikkäissä maisemissa väistelemään turhankin tehokkaasti takaa-ajajiaan, tuloksia ei tullut, kun ajominuutít jäivät vaatimattomiksi.

Jatkoon!

Viimeistenkin ryhmien palattua maastosta saatiin ylituomarin hyväksymät paperit järjestykseen. Mestaruutta puolustanut Peräpöksän Rampo jätettiin kisan kokeneimpana beaglena jälkipään johtajaksi. Edelle ehtivät Haukkulammen Tinka eli vuoden 2020 suomenmestarin Labbölen Pipsan jälkeläinen, sekä ainoana kaksi jänistä ylös saanut MyOnly Choice Aladdin eli ”Allu”.

Pokaalit jaettiin, jonka jälkeen koirien sirutunnukset tarkastettiin.

Kolmikko kohtaa uudelleen 28.10. Kaakon Beaglen järjestämässä Idän lohkon valinnassa Orilammella. Tuolloin Kymen beaglet ja heidän haastajansa Salpausselän, Savon ja Pohjois-Karjalan alueilta mittelevät paremmuudesta SM-kilpailun karsinnoissa. 

Toivokaamme ajokokeisiin Kymen koirille alati jatkuvaa menestystä!

.

Kaakon Beagle ry kiittää tukijoita ja yhteistyökumppaneitaan, tuomareita, harjoittelijoita ja maasto-oppaita sekä kokeeseen maastoja luovuttaneita seuroja eli Enäjärven Erä ry:tä, sekä Haapalan Eräpojat ry:tä ja Kannusjärven ja Kitulan metsästysyhdistys ry:tä.

Tulokset:

  1. MyOnly Choice Aladdin om Jaana Salo, Kotka               29,08 BEAJ 0
  2. Haukkulammen Tinka om Ari ja Arja Suikkanen, Imatra 14,17 BEAJ 0
  3. Peräpöksän Rampo om Ville Ahola, Kouvola 11,33 BEAJ 0

Kymenläänin Kennelpiirin mestari 2022 ja beaglen omistaja Jaana Salo Kotkasta.

Koetta tukemassa: