Kaakon Beagle mukana metsoleirillä

Suomen metsästäjäliiton kymen piiri järjesti Jaalan Aurantolassa nuorille perinteisen Metso-leirin, johon sisältyi opetusta erilaisista erä-, metsästys- ja yhdessäolotaidoista. Leirille oli kokoontunut lähinnä entisen Kymenläänin alueelta 50 sirkeäsilmäistä ja reipasta nuorta.  Yksi iltapäivä/ilta leirillä vietettiin Kymenläänin kennelpiirin järjestämällä tutustumisella eri koirarotuihin, jossa samalla rotujen edustajilta saatiin vinkkejä niiden kanssa toimimiseen. Yhdistyksestämme beaglen verrattomista ominaisuuksista kertoivat nuorille Ossi Hilden, sekä Suvi ja Aki Hauhia.Vaikuttavimman osuuden esittelyssä hoitivat kuitenkin beaglet Eka, Bablo sekä Urkki, jotka esittivät kykyjään paitsi säälimättöminä nakin palojen metsästäjinä myös sopuisina lasten kavereina. 

Koirien sopöyspisteet Aurantolassa 3.8. saalisti ylivoimaisesti 9 vkon ikäinen Kajo. 

Tilaisuuden päätyttyä nuoret säntäsivät uimaan ja kalastamaan lämpimään kesäiltaan ja vieraat suuntasivat kotimatkalle. Illasta jäi päällimmäisenä mieleen mukava tunnelma. Toki ainakin beegelin omistajille syntyi myös vahva tuntuma, että reilusta kymmenestä eri koirarodusta juuri beagle oli nuorten mieleen – iloisena ja aktiivisena koirarotuna.